onsdag 24 augusti 2011

Vi tar ansvar för hela Sverige

Mitt i ett semesterslumrande Sverige var det många som rycktes upp ur hängmattan då världsekonomin på nytt började svaja betänkligt och det egna sparandet sjönk i takt med att börsens röda siffror växte. De orosmoln, som under en längre tid har tornat upp sig längs horisonten och lagt en skugga över svensk ekonomi, drabbar nu världsekonomin med full kraft. Den skuldkris som idag präglar flera OECD-länder har Sverige lyckats undvika genom en ansvarsfull finanspolitik som stått emot påtryckningar om oansvariga utgiftsökningar.

Det är med ett väsentligt annorlunda utgångsläge som Sverige nu möter den ökande internationella turbulensen. Genom att regeringen haft som sitt yttersta mål att återgå till överskott i statsfinanserna och steg för steg minskat vår utlandsskuld behöver vi idag varken höja skatter eller strama åt de offentliga finanserna som många andra länder nu måste göra. Med detta sagt är Sverige självklart inte immunt mot världskonjunkturen. Som en liten öppen ekonomi drabbas vi hårdare vid globala nedgångar. Och en vänsterregering i Sverige med ökade offentliga utgifter som mål, hade gett oss samma problem som vi nu ser i många andra länder i Europa.

Då det nu blåser till en ny finansiell storm, är det viktigt med en eftertänksam och ansvarsfull finanspolitik. Moderaterna kommer därför att fortsätta föra en politik där vi placerar jobben i centrum, prioriterar sunda offentliga finanser och skapar de bästa förutsättningarna för personer och företag att utvecklas. På så vis hoppas vi kunna bemöta de ekonomiska och finansiella utmaningar som nu ligger framför oss.

Anna Kinberg Batra (M)
Riksdagsledamot Stockholms län och ordförande i finansutskottet

Gustav Nilsson (M)
Riksdagsledamot Blekinge

Annicka Engblom (M)
Riksdagsledamot Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar