måndag 20 juni 2011

Vill Grön ungdom ta bort jobben från landsbygden?

Alla jobb är viktiga och alla jobb som skapas runt olika näringar är viktiga. Till skillnad från Grön Ungdom sitter vi inte vid skrivbordet och gör skillnad på jobb och jobb. Vår uppgift är att skapa lagar och se till att de följs.
Svar till Niklas Berntsson "Minknäringen är inte räddad (BLT den 14 juni).

Minknäringens vara eller icke vara är ingen lämplig frågeställning som Niklas Berntsson ställer i BLT.

I stället borde vi prata om att minknäringen redan finns, den kan bli bättre och vi satsar stort på ett bra djurskydd i Sverige.

Vi är ledande inom EU vad det gäller djurskyddsregler och vi vill fortsätta att verka inom de näringar där vi är bäst.

Öppenhet för förnyelse och förbättring inom djurskyddet är något som vi både välkomnar och prioriterar.

Behöver det vidtas återgärder kan vi vara med att förändra, vilket vi inte kan om näringen försvinner utomlands.

Alliansen är djurens bästa vänner och en ny djurskyddslagstiftning är ett sätt att både göra djurens liv bättre, skapa och behålla fler arbetstillfällen i Sverige.

Alla jobb är viktiga och alla jobb som skapas runt olika näringar är viktiga.

Till skillnad från Grön Ungdom sitter vi inte vid skrivbordet och gör skillnad på jobb och jobb. Vår uppgift är att skapa lagar och se till att de följs.

Vi ska vara tacksamma över att vi har företagare och entreprenörer i Sverige som är villiga att lägga sina liv på att utveckla och driva det företagsamma Sverige.

Utan dem skulle vi inte ha några arbeten alls.

Berntsson skriver i sin insändare att 500 arbeten i Sölvesborg är berörda av minknäringens existens. För en kommun med 17 000 invånare är det många arbetstillfällen.

Tar vi dessutom hänsyn till kringarbeten som fisket, fjäderproduktionen, snickarna, elektrikerna, kassörskan i matvarubutiken och den kommunala grundskolan så är det fler än 500 arbetstillfällen som Grön Ungdom vill ta bort från landsbygden.

Det är lätt att säga att man är ett parti som värnar landsbygden om man har en romantiserad bild av landsbygden som inte baseras på sanningen.

Alliansen har gjort en rad förbättringar för djuren, av vilka oppositionspartierna röstat nej till alla, utan att komma med egna förslag till förbättring.

Vi har flyttat djurskyddskontrollerna från kommunerna till länsstyrelserna för en bättre och jämnare kontroll.

Tidigare förekom inte någon kontroll av djurskyddet i vissa kommuner alls. Är det tillbaka dit som Grön Ungdom vill? I den nya tillsynsorganisationen har regeringen tillfört 25 miljoner kronor och ytterligare 5 miljoner kronor extra till Jordbruksverket för att förstärka stödet till länsstyrelsernas arbete med att förbättra djurskyddet.

Vi tror på en livskraftig landsbygd och då är alla jobb viktiga. Det är inte upp till politiker att bedöma och värdera.

Miljöpartiet och deras vänner på vänsterkanten är typiska klåfingriga politiker som tror att människor vill bo kvar på landsbygden med höjda skatter och en politik som gör det omöjligt att köra bil till jobbet eller lämna barnen på skolan. En politik som motverkar förutsättningarna för jobb och företagande i hela landet.

Vi tror på företagande och entreprenörskap som en förutsättning för vår gemensamma välfärd. Det ska bli mer lönsamt och attraktivt att starta och driva företag för att få fler i arbete oavsett om det är inom minknäringen eller skolan. Jordbruksverkets förslag till nya föreskrifter för uppfödning och hållande av pälsdjur är välkommet. Näringen behöver riktlinjer och styrning för framtiden.

Att riksdagen under våren har röstat för att behålla pälsnäringen i Sverige ger nu möjligheter till branschen att utvecklas och investera i sina anläggningar.

Med Grön Ungdoms politik kommer djuren att fara illa och kontrollen försvinna helt då verksamheten flyttar utomlands.

Alliansen är djurens och jobbens bästa vänner och för oss är ett gott djurskydd det viktigaste. Oavsett om det gäller hundar, mjölkkor eller minkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar