måndag 7 april 2014

Förslag på sänkta sjuklönekostnader för småföretagare


Den moderatledda Alliansen har sedan 2006 genomfört många reformer som syftar till att underlätta för människor att komma in på arbetsmarknaden. Det handlar exempelvis om att skapa bättre matchning genom coachning och effektivitet i arbetssökandet via ökade resurser till Arbetsförmedlingen. Nystartsjobben som införts har gjort det billigare att nyanställa genom att arbetsgivaravgiften halveras och i vissa fall helt slopas när man anställer unga människor mellan 21-26 år eller människor som länge varit i utanförskap. Vi har även infört nya lärlingsplatser för att tidigare koppla ihop skola och arbetsliv och därigenom möjliggöra för ungdomar att enklare få in en fot på arbetsmarknaden efter sin utbildning.

För att möta ungdomsarbetslösheten har vi bland annat infört en jobbgaranti för unga människor mellan 16-24 år som innebär att man efter tre månaders inskrivning vid Arbetsförmedlingen får ett ökat stöd i arbetssökandet genom ett aktivt matchningsarbete har införts. Får man trots detta inget arbete kan jobbgarantin även erbjuda förstärkta insatser som praktik eller vidareutbildning. Målet med jobbgarantin är att tidigt hjälpa och stödja de ungdomar som riskerar att drabbas av arbetslöshet redan efter gymnasietiden genom en personlig mentor som fortlöpande ger stöd och följer upp arbetssökandet.

Under de kommande åren satsar vi mer än åtta miljarder kronor för att stärka ungas möjligheter på arbetsmarknaden och för att underlätta övergången från skola till arbetsliv, bland annat genom att satsa på lärlingsprogram och yrkesutbildningar. Vi vill också öka möjligheterna att komplettera och stärka kompetensen genom fler platser inom reguljära utbildningssystemet samt genom arbetsmarknadspolitiska åtgärder

Gustav Nilsson (M) riksdagsledamot Blekinge
Jeppe Johnsson (M) gruppledare Sölvesborg

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar