torsdag 9 februari 2012

För Moderaterna är jobben viktigast


Sverige ska vara ett land där alla som vill och kan arbeta ska ha ett jobb. Det är grunden för vår gemensamma välfärd. Ju fler som arbetar desto fler kan bidra till skola, vård och omsorg.
Därför har nya Moderaterna drivit en konsekvent arbetslinje som gör det mer lönsamt att arbeta och billigare att anställa. Detta har vi kombinerat med att ta ansvar för de offentliga finanserna.

För att utanförskapet ska minska och jobben ska bli fler krävs en aktiv politik som tar ansvar för jobben. Därför satsar regeringen nu drygt åtta miljarder kronor på att förstärka arbetsmarknadspolitiken de kommande åren. Det innebär bland annat en satsning på fler handläggare hos Arbetsförmedlingen, fler praktikplatser och utökade utbildningsmöjligheter. Många av insatserna är riktadetill de personer som under enlång tid har varit utan arbete. Viökar nu deras möjligheter attkomma tillbaka.

Vidare har vi halverat restaurangmomsen. Det kommer attöka chansen för grupper som står långt från arbetsmarknaden att få ett arbete. Det kommer även att minska benägenheten till svarta jobb. Detta ärreformer för att skapa arbeteoch förstärka arbetslinjen.

En central utgångspunkt föratt pressa tillbaka arbetslösheten är insikten om att allajobb behövs, men om detta är viinte överens i svensk politiki dag. Socialdemokraterna tycker att det finns vissa jobb sominte är fina nog. I en tid när fleragrupper behöver stärkt stöd ochsänkta trösklar för att kommain på arbetsmarknaden tycks det ha blivit praxis för Socialdemokraterna att säga nej till jobb. De vill montera ned arbetslinjen.

Jag skulle vilja fråga Kerstin Haglö (S) hur det skapar fler arbeten genom att göra det mindre lönsamt att arbeta, fördubbla kostnaden för att anställa unga, säga nej till reformer för fler jobb i hotell- och restaurangbranschen samt halvera både rut- och rot-avdraget?

För nya Moderaterna är jobben viktigast. Fler jobb och fler vägar till jobb för unga behövs. Då kan vi minska utanförskapet och trygga viktiga välfärdssatsningar på skolan och sjukvården. Det är så vi tar hela Sverige framåt. Alla jobb behövs!

Gustav Nilsson Riksdagsledamot Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar