torsdag 3 maj 2012

När går ridån upp?




När går ridån upp?

Den första maj talar Helen Fritzon I Karlskrona och Håkan Juholt I Sölvesborg. Väljarna förtjänar då att få konkreta besked om vilken politik Socialdemokraterna tänker föra så att fler jobb skapas. I sitt majtal bör Helen Fritzon och Håkan Juholt vara extra noggranna med att ge svar på följande tre frågor:
 
1. Hur blir jobben fler om ni höjer trösklarna in på arbetsmarknaden?
Socialdemokraterna vill dubblera arbetsgivaravgifterna för unga anställda. Ca 200 ungdomsjobb är i farozonen i Blekinge och totalt beräknas14 000 jobb i hela Sverige riskeras

2. Hur ska ni finansiera er politik?
Den politik som Socialdemokraterna hittills har presenterat är fylld med löften men saknar svar på hur den ska finansieras. Vi undrar om planerna är att skära i välfärden eller genom att höja skatten för bl.a. Blekinges invånare. Det leder ovillkorligen till en nedmontering av den arbetslinje Sverige så väl behöver, vilket är oseriöst och oansvarigt i den skakiga ekonomiska tid vi befinner oss i.

3. Hur och tillsammans med vem ska ni styra Sverige?
Som det politiska landskapet ser ut idag finns enbart ett regeringsalternativ i Sverige. Fyra splittrade partier utan samarbetsagenda utgör oppositionen.

Socialdemokraterna har med sin fjärde partiledare på fem år bestämt sig för att fokusera på jobben. Det välkomnar vi, men de konkreta beskeden lyser ännu med sin frånvaro. I sitt första-maj-tal uppmanar vi därför Helene Fritzon och Håkan Juholt (S) att redogöra för hur fortsatt bidragspolitik och en nedmonterad arbetslinje leder till fler jobb. I sammanhanget uppskattar säkerligen alla de 22.500, hushåll, barnfamiljer, pensionärer mfl, i Blekinge som nyttjar ROT- och RUT-avdragen för att få mer vardagsfrihet, en förklaring till varför Socialdemokraterna vill försämra villkoren att använda avdraget.

I Blekinge behövs en politik som främjar välfärd och jobb. Just därför driver vi i Alliansen arbetslinjen med full sysselsättning som mål. Socialdemokraterna har mycket att bevisa tills de kan påstå sig göra detsamma. Blekingeborna väntar på era (S)var, Helen Fritzon och Håkan Juholt!



Gustav Nilsson
Annicka Engblom
Riksdagsledamöter (M), Blekinge

Magnus Larsson
Distriktsordförande (C)

Ann-Louise Trulsson
Distriktsordförande (KD)

Johan Sandberg
Länsordförande (FP)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar