tisdag 5 augusti 2014

MP:s radikala vänstersväng

BLEKINGE LÄNS TIDNING2014-07-14, kl 04:00 2014-07-14 Sida 27 - Sektion: DIN ÅSIKT - Del: 1

Författare: Gustav Nilsson (M) Riksdagsledamot, Magnus Gärdebring (M) Förbundsordförande
Svar till Anders Englesson (MP) med flera, ("Den som bryr sig om framtiden ska inte rösta på Moderaterna", BLT den 30 juni).
Att Miljöpartiet gjort en radikal vänstersväng blir väldigt tydligt när man läser deras förslag. Det är lätt att förstå att den forne KPML(r)ledaren i Karlshamn har funnit sig väl tillrätta i detta vänsterparti. Även om Englesson har avsvurit sig de värsta revolutionära avarterna från tiden som stalinist så verkar devisen ändå vara att rasera de strukturer som vårt samhälle är uppbyggt på i dag. Vår framtid och våra miljöutmaningar är alldeles för viktiga för att utsättas för Miljöpartiets flummiga revolutionsromantik!

MP, V och FI kan vara de partier som Stefan Löfven och S ska förhandla med vid ett eventuellt regeringsskifte. Alla tre vill införa sex timmars arbetsdag, vilket innebär 140-280 miljarder i minskade skatteintäkter, enligt Konjunkturinstitutets beräkningar.

MP vill dessutom betala fullt arbetsföra människor för att ta ledigt från jobbet och vara hemma under ett så kallat friår. Att ett sådant intäktsbortfall påverkar möjligheterna till satsningar på skola, sjukvård och äldrevård är lätt att förstå. 

Att MP vill bekämpa flyget framgår av ett i övrigt flummigt svar. Flygskatt och nedläggning av Bromma flygplats tycker miljöpartisterna i Blekinge är bra, utan att se till de negativa konsekvenser det innebär för Kallinge flygplats och för resenärer som både i arbete och fritid behöver goda flygförbindelser.

MP föreslår kraftigt höjda skatter för företagen.

Energiskatterna ska höjas och minst två kärnkraftsreaktorer avvecklas under de kommande fyra åren, vilket innebär kraftigt höjda elpriser för företag och hushåll. En lastbilsskatt ska införas med 14 kronor per mil. Bensinskatten höjas med 70 öre och dieselskatten med 86 öre litern. MP:s skattechock drabbar hushållen och ger sämre villkor för exportindustrin. Deras strävan efter ett samhälle med nolltillväxt är ett hot mot välfärden, sådana system har prövats och misslyckats.

Det leder till stagnation, tillbakagång, mindre resurser till miljösatsningar.

Vårt pensionssystem bygger på tillväxt i ekonomin, nolltillväxt innebär att pensionerna skrivs ned. Pensionärerna drabbas av MP:s politik. 

När allt fler talar om vikten av fler arbetade timmar för att klara en framtida välfärd vill MP gå den motsatta vägen. Hur drabbas Blekinge i form av förlorade jobb och mindre välfärd?

Hur påverkas länet av en nedläggning av Bromma flygplats? Hur påverkas marinen och F17 när MP i sin försvarsbudget föreslår nästan tolv miljarder i nedskärningar under de närmaste fyra åren?

Sedan 2006 har Sverige haft högre tillväxt än de flesta jämförbara länder.

En hållbar tillväxt med ökade miljösatsningar och minskade utsläpp. För 2015 bedöms Sverige växa med två, tre procent. Därmed ökar skatteintäkterna och resurserna till välfärden.

Det är den vägen vi måste gå för våra barns och barnbarns skull. MP:s flummiga och skadliga experiment minskar skatteintäkterna, hotar tillväxten och jobben, vilket rubbar förutsättningarna för välfärden.

© Blekinge Läns Tidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar