tisdag 5 augusti 2014

Livsmedelsstrategi för matens framtid

SYDÖSTRAN2014-07-09, kl 04:00 2014-07-09 Sida 22 - Sektion: INSÄNDARE - Del: 1

Författare: GUSTAV NILSSON (M) riksdagsledamot Blekinge, CARL-GÖRAN SVENSSON (m)
1:e vice ordförande miljöoch byggnadsnämnden
Sverige är bra på mat. Våra råvaror håller hög kvalité, de produceras i en god miljö där våra djur mår bra samtidigt som vi tar hänsyn till miljö och klimat.
Vårt land har goda förutsättningar för inhemsk produktion av livsmedel och vi borde göra allt för att ta vara på den. Att behålla livsmedelproduktionen i Sverige är inte bara viktigt för matens skull, utan också för att stimulera tillväxt och arbetstillfällen.

Livsmedelsindustrin är Sveriges fjärde största industrigren sett till antalet sysselsatta, det finns alltså mycket att vinna på att säkra en framtida svensk livsmedelproduktion.

Vår vision är att utveckla en livsmedelsstrategi som tar hänsyn till livsmedelsfrågor ur flera perspektiv - konsumenten, producenten och kommun och landsting. Alliansen har redan gjort mycket för svensk mat genom satsningen Matlandet. Men låt oss inte nöja oss där. Det är hög tid att arbeta fram en livsmedelsstrategi som behandlar konsumenternas rätt till information innan de väljer livsmedel, förbättrade konkurrensvillkor för livsmedelsproducenter och förbättrade möjligheter till export. För den svenska matens framtid, låt oss så ett frö för en växande landsbygd med nöjda konsumenter, god djurhälsa och förstklassiga livsmedel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar