fredag 28 juni 2013

Tänk om, Kalle Sandström

På måndag avgör Landstingsfullmäktige om Landstinget Blekinge ska bli ägare till vindkraftverk. S, MP, V som har majoritet i landstinget har gjort ett ytterst märkligt ställningstagande när det gäller att använda skattebetalarnas pengar.

S, MP och V är tydligen beredda att satsa miljoner på något som inte är landstingets huvuduppgift. Miljövänlig el kan köpas på marknaden för att klara energiförsörjningen, utan att man behöver köpa vindkraftverk.

Satsningen på vindkraftverk ska också ses i ett läge när det finns en stor samstämmighet om situationen i landet och länet. Vårdbehovet ökar i takt med en åldrande befolkning och den medicinska utvecklingen inom en rad olika områden möjliggör nya behandlingar och bättre möjligheter att bota och lindra. Vården måste prioriteras och brister åtgärdas. Det är grundläggande för en sjukvårdshuvudman.

Det är viktigt att påminna majoriteten om att sjukvården är landstingets huvuduppgift. Det är fel Kalle Sandström (S) att satsa och riskera vårdpengar i vindkraftverk.

Tänk om tänk rätt!

Gustav Nilsson (M)
Riksdagsledamot och Landstingsfullmäktiges 2:e vice ordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar