tisdag 10 januari 2012

Ta reda på var ni står själva i stället!

I repliken "Det viktigaste är kvaliteten på skolan" (BLT den 14 december) menar Blekinges socialdemokratiska riksdagsledamöter att vi inte svarar på
...deras fråga om lagen om valfrihet, LOV, och ställer även frågan om vi vill privatisera till vilket pris som helst.

Vi beklagar det faktum att riksdagsledamöterna inte tar sig tid att läsa det vi skriver. Vi var mycket tydliga i vårt tidigare inlägg där vi slog fast att: "Det är i allra högsta grad rimligt att kommunens medborgare ges en möjlighet att ta del av denna mångfald av utövare och själva får välja vård utifrån eget behov".

Bostadsort ska inte vara avgörande när det gäller möjligheten att få välja välfärdstjänster.

Varför ska äldre i en kommun fråntas chansen att välja omsorg och äldreboende, medan grannen i en annan kommun får just denna möjlighet? Den typen av orättvis politik är inget vi kan ställa oss bakom.

I stället för att vara så negativ till att människor själva ges möjlighet att ta kanske ett av de mest livsavgörande besluten, borde Socialdemokraterna lägga mer kraft på att reda ut vad det faktiskt är för alternativ partiet står för.

Vi vet nu således att Blekinges S-ledamöter gärna hellre ser att politiker styr och ställer i människors liv och inte vill ge till exempel äldre rätten att själva bestämma omsorg. Men sedan är det tomt på besked. Det är de spridda skurarnas politik.

Thomas Östros talar om socialdemokratisk politik som en popcornmaskin, där förslag nästan dagligen poppar upp och försvinner i ett moln av otydlighet.

Vi är beredda att hålla med. Socialdemokraterna har ingen egen politik och försöker därför, närmast desperat, att lägga ut dimridåer genom att hävda att vi inte ger tydliga besked. Det är lågt.

Annicka Engblom (M)
Gustav Nilsson (M)
riksdagsledamöter Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar