måndag 14 oktober 2013

Fler med funktionsnedsättning får jobb

Det är glädjande att läsa de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen, som visar att flera personer med nedsatt arbetsförmåga på grund av funktionsnedsättning, som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen, går vidare till jobb eller studier.


Under perioden maj till augusti i år, gick totalt 19 700 personer med en dokumenterad funktionsnedsättning till ett arbete med eller utan stöd, nystartsjobb eller reguljär utbildning. Det är drygt tusen personer fler än under samma period i fjol. Unga personer under 30 år står för en stor del av ökningen.

Det är glädjande att se att hårt arbete med att informera arbetsgivare, om det stöd de kan få av Arbetsförmedlingen, ger resultat. Att allt fler arbetsgivare ser den kompetens som finns och att inställningen har förändrats är ett riktigt win win-läge för alla parter.

Totalt har 27 procent, av de som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen, en funktionsnedsättning som medför en nedsatt arbetsförmåga. Att fler människor nu får fler möjligheter att prova jobb och studier visar att regeringens ambitioner leder till att fler nu kan gå till egen försörjning och arbetsgemenskap.

Men vi måste fortsätta detta viktiga arbete och här har de offentliga arbetsgivarna ett stort ansvar att ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar