fredag 15 april 2011

Våpen

Ett starkt vårtecken

Vi ser idag ett förändrat Sverige. Ett land där utbildning, ansvar och hårt arbete nu lönar sig. När andra länder drar i nödbromsen lägger Sverige in en högre växel och sjuder av positiv kraft, energi och framtidstro. Den vårbudget som alliansen nu lägger fram, är en viktig station på resan mot fler jobb, ett bättre företagsklimat och en tryggad välfärd för alla.

Det finns en tro på framtiden i Sverige. Undersköterskan känner att det lönar sig mer att arbeta, lärarens status i klassrummen stärks och närpolisen har fått viktiga resurstillskott i kampen för tryggheten. I ett större perspektiv ser vi hur sysselsättningskurvorna pekar stadigt uppåt, jobben växer och utanförskapet minskar.


Blekinge hakar på den positiva trenden. Under sista kvartalet 2010 var nästan 3000 fler personer sysselsatta jämfört med det sista kvartalet 2009. Att Blekinge hävdar sig väl när det gäller framkomsten av nya jobb är inte förvånande. Det finns många arbetsamma, företagsamma och energiska människor runt om i vårt län.


Samtidigt med det målmedvetna arbetet för fler jobb har Sverige också lyckats hålla de offentliga finanserna i trim. Det ger utrymme för fler satsningar på jobb och välfärd. Vi ser nu framför oss:


att ett nytt jobbskatteavdrag och sänkt moms för restaurang- och catering­tjänster kommer på plats. Löntagaren i Blekinge får behålla ännu större del av sina egna intjänade pengar. Det är en frihetsfråga som inte bara gynnar den enskilde utan hela samhället. Att fortsätta att göra det enklare och billigare för företagande är även det en viktig del i en politik för fler jobb. Då krävs fler som anställer. Och för att anställa krävs en breddad kundbas. Sänkt moms stimulerar och attraherar nya kundmöten.


att pensionärerna står i fokus. Fler och breda skattelättnader för pensionärerna kommer att prioriteras. Efter ett helt yrkesliv har man rätt till lugn och ro, en trygg tillvaro och god omvårdnad. Steg för steg fortsätter vi på den inslagna vägen och lättar på bördorna för våra äldre.


att utbildning stimuleras. Alliansen har beslutat om en rad förändringar för ett bättre kunskapsklimat. Vi har en spännande reformperiod framför oss. Lärarnas viktiga roll måste återupprättas efter år av flumskola. Skolan ska kännetecknas av kunskap, ordning och reda. Insatserna för att möta bristerna i utbildningssystemet är ett måste. Vi får inte svika eleverna.


Bit för bit skapar vi nu ett klimat som slår vakt om jobben och välfärden. Utanförskapet ska minska. Målet om full sysselsättning finns inom räckhåll. Sverige har trots ekonomisk oro i omvärlden ett gyllene tillfälle att satsa framåt och därmed säkra en tryggare välfärd för alla. Den möjligheten ska vi ta vara på.



Annicka Engblom (M)
Gustav Nilsson (M)
Riksdagsledamöter, Blekinge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar