torsdag 7 mars 2013

(S)politik hotar jobben

Replik Krister Örnfjäder (S) Västerviks-Tidningen (28/2). Arbetslösheten i Sverige är ett problem.
Den var för hög när Socialdemokraterna själva regerade under blomstrande högkonjunktur, och den är inte ännu så låg nu som vi skulle önska till följd av den rådande globala lågkonjunkturen. Medan
 
Alliansen har genomfört en rad satsningar för underlätta för fler att få ett jobb så signalerar Socialdemokraterna en politik som går i helt motsatt inriktning. Örnfjäder säger blankt nej till att det ska löna sig att arbeta, nej till rut-avdraget, nej till sänkt restaurangmoms och tycker heller inte att stimulanser för att anställa fler unga är en bra idé. Faktum är att varje förslag med en tydlig jobbprofil ignoreras av Socialdemokraterna som uppenbart har som prioritering att istället försvåra och fördyra för såväl företagare som löntagare. Frågan är då på vilket sätt det leder till fler jobb för unga, om företag som nu växer i exempelvis städ eller restaurangbranschen, får försämrade villkor?
 
Socialdemokraternas politik är ett allvarligt hot, inte bara mot jobbmöjligheter för unga, utan mot Sverige som välfärdsamhälle. Bakom alla begrepp som investeringar och satsningar döljer sig nämligen ett stort svart ekonomiskt hål som riskerar ge betydande negativa effekter.I rollen som ett ansvarstagande, tryggt och solidariskt parti imponerar Socialdemokraterna inte det minsta. Att medvetet driva en politik som slår ut jobb och företag är tvärtom det mest osolidariska ett politiskt parti kan göra.
 
Gustav Nilsson (M)
riksdagsledamot Blekinge
 
Jan R Andersson (M)
riksdagsledamot Kalmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar