torsdag 2 maj 2013

Socialdemokraternas lösning är att skattechocka och öka bördan


Svar till Kerstin Haglö (S), Peter Jeppsson (S) och Suzanne Svensson (S), ("Blekinge har fantastiska möjligheter", BLT den 26 april).




S-trion menar att vi moderater saknar självkritik och inte ser problematiken i att arbetslösheten ligger på en hög nivå. Inget kan vara mer felaktigt.

Låt oss vara mycket tydliga. Alliansens politik har skapat utrymme för drygt 200 000 fler människor i sysselsättning än vad som var fallet 2006, Sverige har starka offentliga finanser, låg skuldsättning och en tillväxt som är unik jämfört med andra länder. Men att politiken har varit framgångsrik innebär inte på något sätt att vi slår oss till ro. Det finns mycket kvar att göra. Inte minst är det bekymmersamt att många ungdomar går utan ett jobb. En av flera lösningar på denna problematik är att göra det lättare och mer attraktivt för företagen att anställa. Socialdemokraternas lösning är att skattechocka och öka bördan på samma företag. Var och en får bedöma om det är fler lättnader eller ökade bördor som är rätt väg att gå.

När det gäller betydelsen av ett jobb hävdar S- ­ledamöterna att ett jobb skulle ge oss en frihet från beroende av andra. Det är en märklig inställning. Ett jobb ger självkänsla, det ger erfarenheter och en möjlighet att bygga sitt eget liv utifrån egna förutsättningar. Men att det skulle skära av betydelsen av att vi alla är beroende av andra människor i vår omgivning tror vi inte ett dugg på. Det solidariska samhället är ett samhälle där vi går framåt tillsammans och stöttar varandra.

I frågan om platser på högskola och universitet fortsätter S att ge den felaktiga bilden att nedskärningar görs genom att hänvisa till att den tillfälliga satsningen på 10 000 platser 2010 och 2011 har upphört. En kommunikativ strategi som andas desperation. Kanske är det bristen på egen politik som gör att denna typ av icke seriös debattteknik används?

Vad Sverige i stället behöver är en politik som ser behovet av fler och växande företag, som gör det än mer lönsamt att arbeta och som satsar på välfärd i världsklass som är tillgänglig för alla. I ett sådant samhälle är vi alla beroende av andra, även om inte Socialdemokraterna tycks anse detta.

Till sist undras vad som var centralproducerat i vår artikel? Nej, det var nog en dum och slarvig kommentar från S sida för att dölja det faktum att det är deras egna artiklar som brukar vara framtagna så. Större (s)eriositet efterlyses.

Gustav Nilsson (M)
Annicka Engblom (M)
Riksdagsledamöter Blekinge 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar