tisdag 1 juni 2010

Moderata socialkommittén hos kvinnliga vårdföretagare på ABC Logopedtjänst


Med vårdvalet har köerna för barn med läs- och skrivsvårigheter kortats från 2 år till 3 veckor, berättade de 3 logopederna för de moderata riksdagsledamöterna.
- Nu kommer vår kunskap och kreativitet barnen till godo, tidigare hindrade administration och avtalen med landstinget detta. Nu ligger fokus på barnen och på kvalitet. Det märks att det betalar sig när man gör ett bra jobb, säger logopederna på ABC Logopedtjänst.
Logopederna Anna, Ann-Charlotte och Anna-Karin arbetar med barn och ungdomar som har dyslexi och läs- och skrivsvårigheter. Sedan vårdvalet infördes i Stockholm har köerna för dessa barn minskat från 2 år till 3 veckor. Det är inte minst viktigt då 2 år är väldigt lång tid i en ung människas liv. Numera får barnen insatser som hjälper dem på ett tidigt stadium. Även administrationen har förbättrats då mindre tid läggs på onödiga och långa möten: - Det är friare och enklare att styra arbetet i en mindre verksamhet, berättar logopedtjejerna.
Logopederna på ABC Logopedtjänst menar att behovet för logopedtjänster kommer att öka i framtiden. Ungefär 5 % av alla barn har läs- och skrivsvårigheter, och det är avgörande med ett gott samarbete mellan logopeder, skola och föräldrar. När nu väntetiderna har kortats spelar kvaliteten en större roll när logopederna ska konkurrera om remisserna, något som tjejerna ser som positivt.


- Det var ett mycket intressant och inspirerande besök. Effekterna av vårdvalet är enorma på detta område, vilket är väldigt positivt. Kvaliteten ökar, köerna minskar och nya tjänster och idéer genereras – det gynnar patienterna och det är just det som vårdvalet handlar om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar