måndag 23 maj 2011

S,V,MP och Sverigedemokraterna agerar gemensamt

"S, V, MP och Sverigedemokraterna agerar nu gemensamt för att avveckla fas 3 - vilket försämrar möjligheterna för de långtidsarbetslösa. För oss är det alltid den enskilda människan som står i centrum när vi utformar vår politik och därför har vi hela tiden varit måna om att motverka oseriösa aktörer", skriver moderaterna Gustav Nilsson och Lotta Olsson
Målet med vår politik är full sysselsättning. Vi prioriterar därför aktiva insatser framför vänsterns passivitet.

Människor som tidigare gömdes och glömdes har nu fått en meningsfull sysselsättning. Att få kontakt med arbetsmarknaden betyder väldigt mycket. Enligt en enkätundersökning från Arbetsförmedlingen uppger åtta av tio inom fas 3 att de är nöjda och många människor har åter fått ett jobb att gå till efter lång arbetslöshet. För dem som ännu inte fått jobb är målet att nå dit längre fram.

Att utforma politiken med ambitionen att se varje människa gör skillnad. Med aktiva insatser har vi lyckats bryta den negativa trenden som rådde på arbetsmarknaden innan 2006, då Socialdemokraterna satt vid regeringsmakten.

Nystartsjobben uppgår till runt 40 000 personer, vilket innebär att människor som varit långtidsarbetslösa nu åter har ett jobb att gå till. Sysselsättningen ökar med raska steg, tillväxten i svensk ekonomi är rekordhög och antalet förtidspensionärer minskar. För de som varit arbetslösa runt ett år, satsar vi på jobbcoachning, utbildning och praktik genom jobb- och utvecklingsgarantin (JUG).

Kritiken mot fas 3 har i delar varit hård och vi vill därför vara tydliga med att våra reformer inte är skrivna i sten utan kan alltid förbättras. Men även när kritiken är hård måste man orka lyfta blicken och se hela verkligheten, personen som är nöjd och har fått ett jobb genom fas 3 försvinner lätt i debatten när några få aktörer är oseriösa.

Det har heller inte framkommit att sex av tio deltagare lämnar jobb och utvecklingsgarantin för jobb före fas 3 och inte heller att i genomsnitt 400 personer lämnar fas 3 för jobb varje månad.

Regeringen har också beslutat att deltagare i fas 3 ska få möjlighet till arbetsmarknadsutbildning.

S, V, MP och Sverigedemokraterna agerar nu gemensamt för att avveckla fas 3 - vilket försämrar möjligheterna för de långtidsarbetslösa.

För oss är det alltid den enskilda människan som står i centrum när vi utformar vår politik och därför har vi hela tiden varit måna om att motverka oseriösa aktörer.

Arbetsförmedlingen har den viktiga uppgiften att kontrollera och kvalitetssäkra anordnarna. Detta uppdrag har vi skärpt och vår ambition är givetvis att upptäcka alla aktörer som är oseriösa.

Vi vill erbjuda varje människa möjligheten att komma tillbaka till arbetslivet, i den mån det är möjligt. Vår hållning är att vi ska se varje människa och erbjuda verktygen till att själv bestämma över sitt egna liv. Det utvecklingsarbetet av arbetslinjen pågår hela tiden. Så tar vi ansvar för jobben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar