måndag 5 augusti 2013

Valet 2014 kan bli avgörande för minknäringens framtid

I Sydöstran onsdagen den 24:e Juli finns  på både ledar och nyhetsplats synpunkter på Socialdemokraternas oklara besked i minkfrågan. S är för tystlåtna och måste ge besked är återkommande i texterna.
Vi vet att S har ett gammalt kongressbeslut om att förbjuda minkfarmar och vi vet också att
Alliansregeringen genom  riksdagsbeslut att minknäringen ska vara kvar  skapat
framtidstro för  minkfarmarna.

Valet 2014 kan bli avgörande för minknäringens framtid. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet har på sin kravlista att förbjuda minkfarmar och införa näringsförbud.

En regering ledd av Löfven kommer inte att få en egen majoritet utan måste både förhandla och göra eftergifter mot tilltänkta regeringspartners som MP och V.Detta även om någon enstaka S-riksdagsledamot eventuellt skulle spjärna emot. Minknäringen skulle vid ett maktskifte gå en mycket osäker framtid till mötes.

Det bästa för minknäringen i  Blekinge är en fortsatt Alliansregering.Då kommer minknäringen att finnas kvar den kommer att kunna utvecklas och ges fortsatt framtidstro. Befintliga farmare får möjlighet att expandera  och göra långsiktiga investeringar. Nytillkommande farmare får också möjlighet att starta upp, det finns idag ett allt större intresse för detta. En rödgrön regering skulle vara ett hot mot minknäringen och därmed också ett hot mot en viktig näring i Blekinge.

Gustav Nilsson (M) Riksdagsledamot Blekinge
Jeppe Johnsson(M) Gruppledare Sölvesborg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar